Muffiny owsiane bez mąki

Szybkie i bardzo pożywne. Dają dużo możliwości kreatywnego podejścia do muffinkowych dzieł.

Potrzebujemy:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • jedno jajko
  • miód według uznania
  • 1/2 szklanki owoców lub innych dodatków jako myśli przewodniej muffinków
  • wiórki kokosowe ¼ szklanki
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy i wrzucamy do foremek na muffinki. Całość wstawić na 25 do 30 minut do piekarnika na 180 stopni Celsjusza.

Porada

Można dodać na przykład tylko truskawki lub kawałki banana i czekolady.

Ważna informacja:

Porcja na około 7 sztuk.


Przepis Marty Kantarowskiej 🙂 dziękuję

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *