Gofr jaglany z selerem

Styczeń 30, 2017

Takie połączenie jest oryginalne. I w opisie i w wyglądzie i w smaku. Ale całość jest pyszna.

Gofry kojarzą mi się z latem. W czasie wyjazdów nad morze zawsze muszę zjeść gofra z bitą śmietaną, nawet jeśli żołądek jest już pełen i krzyczy: „Chyba zwariowałeś!”. Tradycja to tradycja. Tym bardziej oryginalne było dla mnie zestawienie gofra przygotowanego na mące jaglanej z długo pieczonym selerem, kozim serem, pestkami dyni, rukolą i sosem pomarańczowym. Całość była jednak pyszna i pysznie wyglądała. Może to #FleksInspiracja na domowy obiad?

Danie z poznańskiej restauracji Błogostan (ulica Kościelna 21).

 

Polecam

Reklama


Cześć, mam na imię Paweł

Z wykształcenia jestem magistrem biologii i dziennikarzem. Od 2016 roku mówię również o sobie: fleksitarianin. Trochę to wyszło z przypadku, kiedy natknąłem się na ten termin gdzieś w sieci. Nagle okazało się, że przez całe życie pasowałem do definicji, której nie znałem.

Na blogu dzielę się swoją wiedzą dotyczącą ograniczenia jedzenia mięsa, bo wiem, że nie jest to łatwy temat. Codziennie szukam kulinarnych inspiracji i śledzę rozwój naukowej wiedzy o dietach, żywieniu i ochronie środowiska naturalnego.


Kontakt