WegeBurger z kotletem z buraka

Marzec 23, 2017

Jakoś nie jestem entuzjastą nazywania bezmięsnych dań mięsnymi terminami. Ale zapomniałem o tym jedząc wegetariańskiego burgera, gdzie wołowinę zastąpił burak.

Polecam więc spróbować na mieście WegeBurgerów. Poza buraczanym wnętrzem spotkać też można takie z kotletem z cieciorki czy plastrami marynowanego tempehu (ten ostatni jest chyba najsmaczniejszy).

Na zdjęciu Burger Buro z kotletem z buraka, sosem musztardowym, sojonezem, ogórkiem kiszonym, cebulą czerwoną, papryką, czarnymi oliwkami, rukolą, kiełkami lucerny i żółtym serem wegańskim z kawiarni MiXtura vege z Poznania.

Polecam

Reklama

2 comments

  • Kasia Chudziak

    Marzec 23, 2017 at 1:55 pm

    Wygląda przepysznie <3 Testowałam już wiele vege kotletów ale z buraka jeszcze nie próbowałam 🙂

  • guiltfree

    Maj 19, 2017 at 8:54 pm

    Ale ciekawy przepis! Jeszcze czegoś takiego nie widziałam, a burgery uwielbiam 🙂

Comments are closed.


Cześć, mam na imię Paweł

Z wykształcenia jestem magistrem biologii i dziennikarzem. Od 2016 roku mówię również o sobie: fleksitarianin. Trochę to wyszło z przypadku, kiedy natknąłem się na ten termin gdzieś w sieci. Nagle okazało się, że przez całe życie pasowałem do definicji, której nie znałem.

Na blogu dzielę się swoją wiedzą dotyczącą ograniczenia jedzenia mięsa, bo wiem, że nie jest to łatwy temat. Codziennie szukam kulinarnych inspiracji i śledzę rozwój naukowej wiedzy o dietach, żywieniu i ochronie środowiska naturalnego.


Kontakt