Muffiny owsiane bez mąki

Marzec 16, 2017

Szybkie i bardzo pożywne. Dają dużo możliwości kreatywnego podejścia do muffinkowych dzieł.

Potrzebujemy:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • jedno jajko
  • miód według uznania
  • 1/2 szklanki owoców lub innych dodatków jako myśli przewodniej muffinków
  • wiórki kokosowe ¼ szklanki
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy i wrzucamy do foremek na muffinki. Całość wstawić na 25 do 30 minut do piekarnika na 180 stopni Celsjusza.

Porada

Można dodać na przykład tylko truskawki lub kawałki banana i czekolady.

Ważna informacja:

Porcja na około 7 sztuk.


Przepis Marty Kantarowskiej 🙂 dziękuję

Polecam

Reklama


Cześć, mam na imię Paweł

Z wykształcenia jestem magistrem biologii i dziennikarzem. Od 2016 roku mówię również o sobie: fleksitarianin. Trochę to wyszło z przypadku, kiedy natknąłem się na ten termin gdzieś w sieci. Nagle okazało się, że przez całe życie pasowałem do definicji, której nie znałem.

Na blogu dzielę się swoją wiedzą dotyczącą ograniczenia jedzenia mięsa, bo wiem, że nie jest to łatwy temat. Codziennie szukam kulinarnych inspiracji i śledzę rozwój naukowej wiedzy o dietach, żywieniu i ochronie środowiska naturalnego.


Kontakt