Przystawka szpinakowa

16 sierpnia, 2019
przystawka szpinakowa 1

Różne przepisy człowiekowi wpadają w ręce. Ten akurat jest bardzo prosty i zarazem oryginalny. Wystarczy nam ryż i szpinak. I mamy przystawkę.

POTRZEBUJEMY
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 300 g świeżych liści szpinaku (możemy tez użyć mrożonego)
  • 2 łyżki masła
  • Sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Liście szpinaku umyć i odsączyć, odciąć ogonki. Następnie wrzucić szpinak do osolonej wrzącej wody i gotować przez 5 minut. Odsączyć i pokroić.

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak, a po chwili ryż. Całość dobrze wymieszać. Przełożyć zawartość do kubeczków. Danie można jeść na gorąco lub chłodne.


Cześć, mam na imię Paweł

Z wykształcenia jestem magistrem biologii i dziennikarzem. Od 2016 roku mówię również o sobie: fleksitarianin. Trochę to wyszło z przypadku, kiedy natknąłem się na ten termin gdzieś w sieci. Nagle okazało się, że przez całe życie pasowałem do definicji, której nie znałem.

Na blogu dzielę się swoją wiedzą dotyczącą ograniczenia jedzenia mięsa, bo wiem, że nie jest to łatwy temat. Codziennie szukam kulinarnych inspiracji i śledzę rozwój naukowej wiedzy o dietach, żywieniu i ochronie środowiska naturalnego.


Kontakt

Polub moje kanały

Polityka prywatności

Blog prowadzony przez HUB OF SOLUTIONS PAWEŁ MARCINIAK ulica Szronowa 24/5 60-375 Poznań
Numer NIP 7811770149 Numer REGON 301463721