Jeść zdrowiej z Lidlem

Marzec 30, 2018

To kompozycja nieprzeciętna. Nieprzeciętni są też jej autorzy. Książka była do wygrania w Lidlu już jakiś czas temu, ale na serwisach ogłoszeniowych można ją jeszcze znaleźć.

Daria Ładocha, trendseterka zdrowych przepisów i Karol Okrasa, słynny kucharz. Razem spisali 75 przepisów w różnych kategoriach. Te kategorie doczekały się ciekawych i obszernych opisów. Mamy więc wytłumaczony na przykład wegetarianizm czy dietę bezglutenową.

Wśród fajnych przepisów jest choćby chlebek ryżowy dla bezglutenowców, cudowna wegańska pavlova, czy faszerowane pieczarki portobello.

Dania mięsne czy z innymi produktami odzwierzęcymi, są tu w mniejszości. Mogę więc polecić tę książkę. Choć nie jest ona w regularnej sprzedaży, bo była do wygrania swego czasu w Lidlu, można ją spokojnie znaleźć na serwisach ogłoszeniowych za paręnaście złotych.

Polecam

Reklama


Cześć, mam na imię Paweł

Z wykształcenia jestem magistrem biologii i dziennikarzem. Od 2016 roku mówię również o sobie: fleksitarianin. Trochę to wyszło z przypadku, kiedy natknąłem się na ten termin gdzieś w sieci. Nagle okazało się, że przez całe życie pasowałem do definicji, której nie znałem.

Na blogu dzielę się swoją wiedzą dotyczącą ograniczenia jedzenia mięsa, bo wiem, że nie jest to łatwy temat. Codziennie szukam kulinarnych inspiracji i śledzę rozwój naukowej wiedzy o dietach, żywieniu i ochronie środowiska naturalnego.


Kontakt