Ograniczenie spożycia mięsa ma wiele korzyści. Dla naszej planety, dla zwierząt, ale i dla nas samych. Spisałem kilka z nich, by na szybko stworzyć katalog przydatny w dyskusjach na temat odżywiania.
Ograniczenie spożycia mięsa ma wiele korzyści. Dla naszej planety, dla zwierząt, ale i dla nas samych. Spisałem kilka z nich, by na szybko stworzyć katalog przydatny w dyskusjach na temat odżywiania.
Tak dla Waszej informacji, marchewka jest z rodziny selerowatych. A poza korzeniem także jej liście są warte zainteresowania! Marchewka należy bowiem do polskich superfoods!
Będziesz miał anemię! A co z żelazem? – słyszał to chyba każdy, kto postanowił ograniczyć spożywanie mięsa albo ostatecznie się z nim rozstać. No właśnie! Żelazo? Nasze babcie zawsze twierdziły, że trzeba jeść wątróbkę, bo to dobre dla zdrowia. Czy wegetarianie skazani są zatem na anemię? Przyjrzyjmy się temu dokładniej.
Zdrowe ciało i warzywniak to dwa elementy, które zostały połączone w ciekawym artystycznym wydarzeniu. Brytyjski kanał All 4 pokazał malowanie ciała trenera personalnego w warzywny motyw.
Skoro namawiam ludzi do ograniczania mięsa, muszę też skupić na wiedzy o świecie warzyw. Warto więc rozprawić się z plotką, jakoby łączenie ogórka z pomidorem było złe, bo jeden zabija właściwości drugiego. Czy w tej plotce jest ziarno prawdy?
To co jemy wpływa na to jak się zachowujemy. To znana prawda. Teraz przedstawiamy Wam 5 dań na uspokojenie. 5 przysmaków o właściwościach antystresowych.
Najstarszy makaron znaleziono w Chinach. Miał cztery tysiące lat i ok. 50 centymetrów długości. Dziś makaron to podstawa wielu dań. Ale są rzeczy, których nie wiedzieliście jedząc makaron! Oto pozostałe 9 z nich!
Takie wpisy tworzę rzadko. Bo rzadko zdarza się, że newsem jest historia firmy stworzonej przez informatyków, którzy rzucili pracę, by produkować czekoladę bean to bar, czyli od ziarna do tabliczki. Bez półproduktów i ulepszaczy. Dla mnie to smaczny hit. A do tego, każdy z Was może włączyć się w ich nowy projekt i być inwestorem tego nietypowego, zdrowego biznesu.
Zwykle w podobnych przepisach dodaje się po szklance cukru do ciasta i po szklance do smażonych jabłek. Nie mówiąc już i cukrze w przepisie na budyń. Moim zdaniem jednak to ciasto, szczególnie po jednym dniu, smakuje na tyle ciekawie i jabłkowo, że nawet w tej wersji fit zaskakuje wielu osobom przyzwyczajonym do mega słodkich ciast.
Niektórzy je kochają, inni krzywią się kiedy ktoś je wspomina. Tofu, bo o nim mowa, może wkrótce mieć poważnego konkurenta w kuchni. W USA dostępna jest wersja bez soi, stworzona z pestek dyni…