Najprostsze, najlepsze i jedno z najsmaczniejszych. Takie cechy ma to co wychodzi z poniższego przepisu. Ja do klasycznego brownie dodaję sezam. Wychodzi mega!
Zabieram Was w podróż do ciała człowieka. Napisałem opowieść pod hasłem „odporność”, która łączy wiedzę biologiczno-medyczną z tym, co powinniście wiedzieć o sobie, by zdrowie Wam dopisywało! Poznajcie źródło Waszej odporności. Zapraszam do? jelit!
Uwielbiam zupy, ale po tej dyniowej nie wiedzieć czemu nie spodziewałem się takich wrażeń kulinarnych. A tu proszę. Wystarczył wok i zapełnianie go składnikami. Oto zupa dyniowa.
Kolejny rok z rzędu fleksitariańskie podejście do odżywiania zasłużyło na podium wśród kilkudziesięciu porównywanych diet. W raporcie ?U.S. News & World Report 2020 Best Diets? fleksitarianizm znalazł się na drugim miejscu! Zobaczcie dlaczego!
Na 28. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, w ramach aukcji Allegro dla WOŚP, postanowiłem wystawić coś od serca. Mam nadzieję, że w ten sposób uda się pomóc dzieciom. Mam więc prośbę? licytujcie 😊
Każdym swoim zdjęciem Adam obala stereotypy. Został ochrzczony tytułem: „Pierwszy w Polsce wegański kulturysta”. Świetnie pokazuje, że bez mięsa i w ogóle odzwierzęcych produktów można nie tylko żyć zdrowo, co jeszcze wygrywać kulturystyczne zawody! Poznajcie Adama Kuncickiego.
To niezwykłe dzieło kulinarne zostało stworzone przez Michael Vais, której blog ElaVegan pełen jest takich cudownych przepisów. Przetłumaczyłem jej pomysł na słodką, wegańską i bezglutenową pizzę z oryginalnymi dodatkami. Smacznego.
Polecam serdecznie wywiad jakiego udzieliłem magazynowi „Sukces po poznańsku”. Dziękuję też Ani Skoczek za rozmowę i Sławomirowi Brandtowi za zdjęcia. Udanej lektury.
Herbatę warto pić nie tylko 15 grudnia, czyli w Światowy Dzień Herbaty. Wpływa ona dobrze na nasz organizm. Podsumowuję więc zdrowotne aspekty picia herbaty.
Z wykształcenia jestem magistrem biologii i dziennikarzem. Od 2016 roku mówię również o sobie: fleksitarianin. Trochę to wyszło z przypadku, kiedy natknąłem się na ten termin gdzieś w sieci. Nagle okazało się, że przez całe życie pasowałem do definicji, której nie znałem.
Na blogu dzielę się swoją wiedzą dotyczącą ograniczenia jedzenia mięsa, bo wiem, że nie jest to łatwy temat. Codziennie szukam kulinarnych inspiracji i śledzę rozwój naukowej wiedzy o dietach, żywieniu i ochronie środowiska naturalnego.