Blog - Strona 2 z 19 - Fleksitarianizm.pl

interakcje-z-lekami-1280x683.jpg

Paweł31 maja, 2022
W czasach pandemii spożywamy sporo leków, suplementów diety i preparatów ziołowych. Niestety nie wszystkie pasują do siebie. Niektóre substancje mogą wchodzić ze sobą w reakcje, powodując osłabienie działania leku lub suplementu, a nawet potęgując skutki uboczne! Ząbek czosnku, wyciąg z Ginkgo biloba czy magnez w tabletkach, to tylko niektóre przykłady tego co jemy, a co […]

jedzcie-zielone-1280x683.jpg

Paweł14 kwietnia, 2022
Tyle się mówi o jedzeniu zieleniny. Ale czy zdajecie sobie sprawę z tego jakie są powody promowania właśnie tego koloru na naszych talerzach? Otóż jest ich sporo. Od wysokiej gęstości odżywczej, przez antyoksydacyjny chlorofil, po mnogość wyboru. Zobaczcie dlaczego warto jeść to co zielone!

Ksiazka-Znak-1-1280x683.jpg

Paweł12 kwietnia, 2021
Przepisy, pomysły i smaczne zdjęcia, czyli fleksitarianizm w książce. To przewodnik opisujący proces odnoszenia sukcesu w kuchni, w której ograniczamy spożycie mięsa. Czy warto kupić książkę Wydawnictwa Znak?


Paweł10 lutego, 2021
Zdrowe ciało i warzywniak to dwa elementy, które zostały połączone w ciekawym artystycznym wydarzeniu. Brytyjski kanał All 4 pokazał malowanie ciała trenera personalnego w warzywny motyw.


Cześć, mam na imię Paweł

Z wykształcenia jestem magistrem biologii i dziennikarzem. Od 2016 roku mówię również o sobie: fleksitarianin. Trochę to wyszło z przypadku, kiedy natknąłem się na ten termin gdzieś w sieci. Nagle okazało się, że przez całe życie pasowałem do definicji, której nie znałem.

Na blogu dzielę się swoją wiedzą dotyczącą ograniczenia jedzenia mięsa, bo wiem, że nie jest to łatwy temat. Codziennie szukam kulinarnych inspiracji i śledzę rozwój naukowej wiedzy o dietach, żywieniu i ochronie środowiska naturalnego.


Kontakt

Polub moje kanały

Polityka prywatności